Woning Rotterdam

Woning Rotterdam
Woning Rotterdam
Woning Rotterdam
Woning Rotterdam

Persoonlijk, eigenwijs en comfortabel

De Kop van Zuid in Rotterdam ademt een metropolitische sfeer. Een bijzonder stukje Rotterdam waar gebouwen van grote architecten zich afwisselen met oude industriële pakhuizen. Voor een particuliere opdrachtgever verbouwden wij een woonhuis dat onderdeel uitmaakt van het project Compagnie dat met zijn puntdaken refereert aan het havenverleden van de stad. De opdrachtgever had een duidelijk doel voor ogen. Geef de woning hetzelfde elan als zijn omgeving. Krachtig, uitgesproken, bijzonder.

Kenmerken

Opdrachtgever

Particulier

Aannemer

Breijer Projecten

Interieurbouwer

Houters Interieurbouw

Fotografie

Luc Buthker

Lucbuthker Mars Kvz Lr 10
Lange zichtlijnen

Een totale herindeling van de standaard plattegrond was noodzakelijk. We hebben alle binnenwanden verwijderd en vanwege de beperkte verdiepingshoogte de kap geopend. Met een op maat gemaakte roomdivider hebben we de oriëntatie van de woonkamer omgedraaid met lange zichtlijnen en doorzichten naar de kade. De roomdivider doet eveneens dienst als presentatie meubel voor een deel van de imposante kunstcollectie van de opdrachtgever. Deze collectie werd zorgvuldig geïntegreerd in het ontwerp.

Lucbuthker Mars Kvz Lr 11
Modern, stedelijk, eigenwijs en warm

De strakke afwerking van vloeren en wanden in combinatie met sfeerbepalende meubels, kleuren, stoffering, verlichting en de uitgesproken kunst geven de woning een geheel eigen en uniek karakter. Modern, stedelijk, eigenwijs, maar ook warm, comfortabel en uitnodigend. Als een hotel in een wereldstad!

Vertel eens


"De bouwkundige ingrepen boden ruimte voor grote gebaren als een ruime zithoek en keuken die de woning meer maat geven."

-

Lucbuthker Mars Kvz Lr 6
Lucbuthker Mars Kvz Lr 4

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter