Aan tafel bij LEO

Aan tafel bij LEO
Aan tafel bij LEO
Aan tafel bij LEO
Aan tafel bij LEO
Aan tafel bij LEO

Sociaal en eigentijds horeca concept

Dichtbij het centrum van Dordrecht ligt het Leerpark. Een vernieuwende stadswijk gericht op duurzaamheid en innovatie waar gemeente, scholen en bedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken. Restaurant LEO is hier onderdeel van. Dit zelfstandige bedrijf dient onder meer als leerwerkplek voor studenten van de Horeca- en hospitality opleiding van het Da Vinci College, maar ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn onderdeel van het team. 

De voorganger van LEO, restaurant Bellissimo, voldeed niet langer aan het ambitieniveau van het Da Vinci College. De lat moest op alle fronten omhoog, te beginnen bij een nieuwe identiteit en een sterk concept. Wij bedachten de naam LEO, een verwijzing naar Leonardo Da Vinci, maar ook een afkorting voor Leren, Eten en Ontmoeten. Kernelementen als sociaal, eigentijds, verrassend en kleinschalig werden leidend in de vertaling naar het nieuwe interieur en de grafische huisstijl.   

Kenmerken

Opdrachtgever

Da Vinci College

Aannemer

Breijer Projecten

Interieurbouwer

R&R Wood Design

Projectmanagement

NLMP support

Fotografie

Jan de Vries

Aan tafel bij LEO Aan tafel bij LEO Aan tafel bij LEO
20200107 Jdvf 185 Lr Bewerkt Klein
Instructiemomenten verwerkt in interieur

In het interieurontwerp is door middel van verschillende sferen en settings rekening gehouden met een brede doelgroep zoals omwonenden, studenten, werknemers en zakelijke bezoekers van het Leerpark. Daarnaast zijn er in het ontwerp instructiemomenten verwerkt die aansluiten op het opleidingsniveau van de studenten, van bedienend tot leidinggevend.

20200107 Jdvf 112 Lr Bewerkt Klein
Imposante bar als 'center piece'

Lunchen doe je bijvoorbeeld aan de voorzijde bij het raam aan middelhoge tafels, waar de sfeer dynamisch is. Aan de lange zijde langs de wand zit je lager en intiemer en het achterste deel met verhoging is geschikt voor de ontvangst van grotere groepen. 'Center piece' van LEO is de imposante bar waar meerdere mensen tegelijk achter kunnen werken. De bestaande tegelvloer, aangevuld met een nieuw deel, adresseert samen met de bar het 'hart' van het restaurant, een ontmoetingsplein voor medewerkers en gasten. Het laagdrempelige en gastvrije karakter van LEO uit zich onder meer in de flexibele invulling van ruimtes en functies die subtiel in elkaar overlopen. Lunchen, dineren, werken, borrelen, presenteren of een feestje vieren, voor iedere gelegenheid kan je bij LEO terecht.

Vertel eens


"Leo wil je inspireren en verwennen door je mee te nemen op een culinaire ontdekkingsreis. "

-

20200107 Jdvf 269 Lr
20200107 Jdvf 272 Lr

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter