Café restaurant GROOS!

Café restaurant GROOS!
Café restaurant GROOS!
Café restaurant GROOS!
Café restaurant GROOS!
Café restaurant GROOS!

Leerwerkplek voor vakmanschap, gastvrijheid en passie

Bij Albeda Horecacollege draait alles om vakmanschap, gastvrijheid en passie. Hier worden jongeren in een praktijkomgeving opgeleid voor de horeca- en toerismebranche. Na het proeflokaal in Maassluis dat wij eerder voor Albeda ontwierpen, mochten wij nu het ontwerp en de inrichting verzorgen voor het nieuwe opleidingsrestaurant GROOS in Rotterdam. De onderwijsvisie van de school is vertaald naar een interieurontwerp dat aansluit op het stoere gebouw en in verbinding staat met de directe omgeving. Door het toepassen van niveauverschillen en afwisselende tafelsettings zijn er instructiemomenten gecreëerd die de leerlingen klaarstomen voor de praktijk. GROOS is een ontmoetingsplek voor jong en oud met meerdere functies. Zo kun je er doordeweeks terecht voor zowel een drankje, lunch of diner. Daarnaast is de ruimte te huur voor evenementen. 

Kenmerken

Opdrachtgever

Albeda College Rotterdam

Aannemer

Facilicom Solutions

Interieurbouwer

Meubelmakerij Het Woud

Losse inrichting

Van Uum design / NeonTime

Fotografie

Jan de Vries

20171117 Jdvf 170s
Een kijkje in de keuken

Via de vernieuwde entree kom je in het informele deel waar een riante in messing uitgevoerde bar in het oog springt. De bar is zo ingericht dat er meerdere leerlingen tegelijk achter kunnen werken en je er ook aan kunt lunchen of dineren. De houten kastenwand achter de bar loopt door over de hele lengte van de ruimte en dient naast een esthetisch, ook een functioneel doel door de opslag van materialen. Sfeerelementen in het restaurant zijn de omvangrijke compositie van verlichtingsarmaturen met dimbare LED-lampen, de knusse kachel en de ingebouwde wijnkast. Het restaurant heeft een open karakter en bied je letterlijk een kijkje in de keuken waar de studenten het koksvak leren. Zo kun je als gast ook van de bedrijvigheid achter de schermen proeven.

Vertel eens


"Groos is Rotterdams voor ‘trots’, het gevoel dat met deze plek aan leerlingen, docenten én bezoekers wordt overdragen. "

-

20171117 Jdvf 158s
20171117 Jdvf 118s
'Eten, drinken en leren'

Pi Magazine

Bekijk publicatie

'Nieuw schoolrestaurant brengt het beste in studenten naar boven'

Proef!Hospitality

Bekijk publicatie

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter