Schielandshuis

Schielandshuis
Schielandshuis
Schielandshuis
Schielandshuis
Schielandshuis

Herbestemming 17e eeuws rijksmonument

Het Schielandshuis is het enige 17e eeuwse rijksmonument dat het bombardement in Rotterdam heeft overleefd. In opdracht van Rotterdam Partners hebben wij het gebouw gerestaureerd en opnieuw ingericht tot ‘huis voor de stad’. Hierbij hebben wij de wensen van de gebruikers en de monumentale status van het gebouw zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Geïnspireerd op de oorspronkelijke historische stijlkamers zijn van de nieuwe kantoor- en ontmoetingsruimtes hedendaagse Rotterdamse ‘stijlkamers’ gemaakt. De meeste wanden in deze ruimtes zijn van nieuwe akoestische voorzetwanden voorzien met daarop sfeervolle en actuele beelden van de stad, variërend van rauwe graffiti tot populaire ontmoetingsplekken. Om de bestaande originele balkenplafonds vrij te houden zijn naast de akoestiek ook de installaties in de voorzetwanden verwerkt. Op de originele houten vloeren zijn grote vloerkleden gelegd die verder bijdragen aan een fijne werkomgeving. De originele beglazing is behouden. Zo is met respect voor de restauratie van Walraad een nieuwe kantooromgeving gerealiseerd met een Rotterdamse identiteit.

Kenmerken

Opdrachtgever

Rotterdam Partners

Aannemer

E.J. Bouwmeester BV

Interieurbouwer

Keijsers

Projectmanagement

Stead Advisory

Fotografie

Jan de Vries

Retailconcept

BIEN Innovation

Schielandshuis Schielandshuis Schielandshuis Schielandshuis Schielandshuis
20170406 Jdvf 200s
Sfeer die past bij het DNA van Rotterdam

Helemaal bovenin het Schielandshuis is in de overweldigende, houten zolderkap een grote daglichtkoepel geplaatst om hier een ideale werkruimte van te maken. De kelder, het souterrain en de aangrenzende tuingalerij zijn met diverse expositieruimtes, toeristen informatiepunt, winkel en restaurant grotendeels publiek toegankelijk gemaakt met een nieuwe entree vanaf de Coolsingel. De gevelpui van het toeristen informatiepunt is vervangen waardoor deze nu een aantrekkelijke en toegankelijke uitstraling heeft. Voor de inrichting is gekozen voor een sfeer die past bij het DNA van Rotterdam door de combinatie van warme materialen met stoere en wat meer sobere materialen.

Vertel eens


"#kommiedoendan"

-

20170406 Jdvf 257s
'Stadspaleis omgetoverd tot huis van de stad'

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter