Health Hub

Health Hub
Health Hub
Health Hub
Health Hub
Health Hub
Health Hub

Een verbindende schakel in de wereld van health tech

Health Hub Roden vormt een verbindende schakel tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Studenten, onderzoekers en professionals uit de techniek, medische wereld en de zorg werken hier samen aan een gemeenschappelijk doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven dankzij technologische innovatie. Om de verschillende mensen en disciplines nog beter met elkaar te verbinden en de samenwerking onderling te stimuleren, zag de organisatie hun kans schoon in een ogenschijnlijk anoniem industriegebouw. Het gebouw van 1.600 m2 bestaande uit twee grote hallen bood genoeg ruimte voor een diversiteit aan functies als kantoorruimtes, collegezalen, een lab, makerspace, horeca en events.

Kenmerken

Interieurbouwer

20Tree

Projectmanagement

Dorst & Partners

Fotografie

Marco Heyda

Aatv Hhub 20200707 Health Hub Roden 016 1505
Compositie van zeecontainers vormt klein dorp

In de voorste hal, die is voorzien van een nieuwe entree, vinden de meest levendige activiteiten plaats. Deze ruimte is vormgegeven als een klein dorp door een compositie van zeecontainers waar je kunt overleggen, lunchen en brainstormen. De containers delen de hal op in kleine en intieme ruimtes zonder dat het afbreuk doet aan het effect van deze imposante industriële hal met prachtige boogspanten. Rondom dit levendige midden bevinden zich de overlegkamers, het Lab en de Makerspace. Allen voorzien van veel glas om het open karakter van Health Hub te benadrukken. Kantoorplekken, leslokalen en collegezalen die vragen om een meer rustige omgeving liggen wat verder teruggetrokken in het gebouw. De wisselende bezettingsgraad van de hallen evenals de invloed van verschillende seizoenen vroegen wel om een betere klimaatbeheersing. Door middel van dubbel glas, zonnepanelen en nieuwe installaties is deze geoptimaliseerd.

Aatv Hhub 20200707 Health Hub Roden 044 0207
Grote tribunetrap

In de achterste hal met een hoofddraagconstructie van staal is een grote tribunetrap geplaatst en is de bestaande entresol uitgebreid. Een groot gordijn maakt de ruimte afsluitbaar en bruikbaar voor bijvoorbeeld lezingen. De hal is verder vrij leeg zodat deze flexibel inzetbaar is. Zo moet er bijvoorbeeld een ambulance naar binnen kunnen voor praktijklessen.

Aatv Hhub 20200707 Health Hub Roden 014 1491
Gebruikers dragen bij aan de ontwikkeling

Health Hub is vormgegeven als een verblijfsplek die je niet direct associeert met techniek of gezondheidszorg. Dit vanuit de gedachte dat je juist in je stamkroeg of favoriete koffietentje de meeste inspiratie opdoet. Een sfeer met een ruw randje dat vooral niet te ‘af’ is. Gebruikers dragen bij aan de ontwikkeling van deze plek die constant in beweging is; van student, naar start-up, naar scale-up. Health Hub Roden is een co-creatie van aatvos (design concept, strategie, art direction) en MARS Interieurarchitecten (design, engineering).

Vertel eens


"In het interieurontwerp is veel aandacht uitgegaan naar de omvang, wisselwerking en individuele uitgangspunten van alle functies."

-

Aatv Hhub 20200707 Health Hub Roden 052 1789
Aatv Hhub 20200707 Health Hub Roden 030 1540
Health Hub

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter