Heineken Gebouw Rotterdam

Heineken Gebouw Rotterdam
Heineken Gebouw Rotterdam
Heineken Gebouw Rotterdam
Heineken Gebouw Rotterdam
Heineken Gebouw Rotterdam
Heineken Gebouw Rotterdam
Heineken Gebouw Rotterdam
Heineken Gebouw Rotterdam
Heineken Gebouw Rotterdam

Herpositionering en herontwikkeling van een markant monument

Het vroegere kantoorgebouw van Heineken's brouwerij in Rotterdam is een vermaard werk van de bekende architect Kromhout. In 1999 werd dit rijksmonument door Heineken Nederland overgedragen aan Stadsherstel Historisch Rotterdam die het sindsdien verhuurd aan diverse bedrijven. Al langere tijd koesterde Stadsherstel de wens om het bijzondere gebouw open te stellen voor publiek en de rijke geschiedenis van Heineken in Rotterdam weer tot leven te brengen. Samen ontwikkelden wij in een plan voor de herpositionering en herontwikkeling van het markante gebouw. De eerste fase is inmiddels gereed; een high-end hospitality concept met een vleugje nostalgie.

Kenmerken

Opdrachtgever

Stadsherstel Historisch Rotterdam

Interieurbouwer

Houters Interieurbouw

Fotografie

Jan de Vries

Heineken Gebouw Rotterdam Heineken Gebouw Rotterdam Heineken Gebouw Rotterdam Heineken Gebouw Rotterdam Heineken Gebouw Rotterdam Heineken Gebouw Rotterdam
20220524 Jdvf 135 Pano Lr
Zorgvuldige restauratie

Voorafgaand aan de herinrichting zijn het entreegebied, de voormalige directiekamers en de hal met zorg gerestaureerd. Onder meer vloeren, lambrisering, kozijnen, deuren en plafonds werden in ere hersteld. Kamers met een hoge monumentale kwaliteit kregen een bijpassend stijlvol interieur. In de ruimtes met minder monumentale waarden, kozen wij voor een inrichting met sterke grafische kenmerken.

20220524 Jdvf 276 Pano Lr
Vergaderen in moderne stijlkamers

In het interieurconcept hebben wij de inrichting van de verschillende ruimtes verbonden aan de verhaallijnen en collectiestukken van het wereldbekende biermerk. De kamers met veelzeggende namen als the Freddy, the Lab, the Family, the Boardroom en the Worldbrand, zijn te boeken voor bijvoorbeeld vergaderingen en presentaties, eventueel in combinatie met de ensuite Secret Bar of Walk-in Bar. In de coffee bar annex shop, op de plek van de voormalige portiersloge, worden bezoekers ontvangen door de hostess en kunnen zij genieten van lunch, koffie en bier. Voor wie meer wil weten over de Rotterdamse geschiedenis van Heineken is er een museale (audio)tour die je langs de kamers, vitrines en foto’s leidt.

Vertel eens


"Prachtig gerestaureerde directiekamers zijn nu open voor publiek"

-

0353 U Plattegrond Grafisch
'Herontwikkeling voormalige Heineken Brouwerij Rotterdam'

Pi magazine

Bekijk publicatie

'MARS Interieurarchitecten herontwikkelt Heineken Brouwerij'

Architectuur.nl

Bekijk publicatie

'Voormalig Heinekenkantoor met eerbied herontwikkeld'

Architectenweb.nl

Bekijk publicatie

Heineken Gebouw Rotterdam

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter