Poppodium De Kroepoekfabriek

Poppodium De Kroepoekfabriek
Poppodium De Kroepoekfabriek
Poppodium De Kroepoekfabriek
Poppodium De Kroepoekfabriek
Poppodium De Kroepoekfabriek
Poppodium De Kroepoekfabriek

Restauratie en inrichting monumentaal pakhuis

De Kroepoekfabriek in Vlaardingen is een cultureel poppodium voor jongeren uit de regio. Het is gevestigd in een oud pakhuis van vier verdiepingen. Wij verzorgden zowel de restauratie van het bestaande pakhuis als de interieuropgave. De grootste uitdaging lag in de afstemming van de programmatische wensen met de bouwkundige, bouwfysische, akoestische en installatietechnische eisen in een gebouw met een beperkte afmeting.

Nominatie Job Duraprijs 2013.

Kenmerken

Opdrachtgever

Gemeente Vlaardingen afdeling Vastgoed

Interieurbouwer

Brand, Broek & Erkens

Hoofdaannemer

A. van der Lugt BV

Fotografie

Jan de Vries

Poppodium De Kroepoekfabriek Poppodium De Kroepoekfabriek Poppodium De Kroepoekfabriek Poppodium De Kroepoekfabriek Poppodium De Kroepoekfabriek Poppodium De Kroepoekfabriek
20110716 Jdvf 103
Alle voorzieningen aan de binnenzijde

De monumentale gevel werd gerestaureerd waardoor alle voorzieningen aan de binnenzijde moesten worden aangebracht. De begane grond en eerste verdieping zijn voorzien van een vide, hierdoor ontstaat hoogte in de zaal en goed zicht op het podium. Op de derde verdieping bevinden zich een danszaal en een oefenruimte. Op de bovenste verdieping is de kantoorruimte van de Kroepoekfabriek.

20110716 Jdvf 109a
Bijzondere houten afwerking

Het thermische en akoestische isolatiepakket is voorzien van een bijzondere houten afwerking. Het ruw bezaagde en geperforeerde eiken geeft het interieur een stoere, maar neutrale basis waartegen kleurelementen zich afzetten.

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter