Raillogix

Raillogix
Raillogix
Raillogix
Raillogix
Raillogix
Raillogix

Interieurontwerp industrieel kantoor

De Rail Innovators Group is binnen de spoorwegindustrie actief met de merken Railrelease, Raillogix en Rail Force One. Het eerste bedrijf van de groep werd in 2005 in Nederland gevestigd, maar inmiddels zijn zij in 23 landen actief. Met de verhuizing naar een nieuw kantoorpand aan de Waalhaven koos de organisatie voor een omgeving die hun onderscheidende positie in de markt bekrachtigt. Een plek die zowel qua omgeving, architectuur en interieur directe verbintenis heeft met hun core business.

Kenmerken

Opdrachtgever

The Rail Innovators Group

Interieurbouwer

Vlasbom Interieurbouw

Losse inrichting

SV Collections

Hoofdaannemer

Breijer Projecten

Projectmanagement

NLMP Management

Fotografie

Luc Buthker

Lucbuthker Mars Railinnovators 8
Industrieel en karaktervol

Vanaf de vijfde verdieping biedt het kantoor een indrukwekkend uitzicht op de omgeving waar spoor, water en haven samenkomen. Om ook het kantoor zelf meer karakter te geven, is de industriële uitstraling van de omgeving doorvertaald naar het interieur. Buiten wordt naar binnen gehaald door de parallelle as en en het neutrale kleurpallet. Door te kiezen voor één sfeer en een hoge mate van flexibiliteit zijn verschillende functies, waaronder de front- en backoffice, met elkaar verbonden.

Lucbuthker Mars Railinnovators Lr 6
Indrukwekkende spoortafel

De open ruimte bestaat uit een ‘Experience’ en een ‘Control room’ met daaromheen werkplekken. In de ‘Experience’ aan de voorzijde worden klanten ontvangen, maar ook nieuwe medewerkers opgeleid. Een indrukwekkende spoortafel van 6.5 meter lang vormt het middelpunt van de ruimte met langs de wand een op maat gemaakte kast voor de collectie aan miniatuurtreinen. Het industriële karakter is in dit deel van het kantoor benadrukt door te kiezen voor afwijkende, akoestische en privacy oplossingen.

Lucbuthker Mars Railinnovators 14 Klein
Riante keuken annex control room

Het achterste deel van het kantoor is geconcentreerd rondom een riante keuken die eveneens dienst doet als achterwand voor de ‘Control room’. Drie grote tv-schermen tonen hier 24-uur per dag realtime informatie over de situatie op het spoor. De kantoren zijn gescheiden door middel van glazen puien en door tussenwanden bekleed met hout die refereren aan spoorbielzen. De bestaande kozijnen kregen hier een zwart ‘kijkkader’ die tevens dienst doen als kast. Waar in alle open ruimten is gekozen voor een gietvloer ligt hier tapijt. Naast de akoestische werking geeft dit het geheel ook een huiselijke sfeer geeft.

Vertel eens


"Het kantoor is nu een plek waar iedereen, van bankier tot machinist, zich prettig voelt. "

-

Lucbuthker Mars Railinnovators 21
Lucbuthker Mars Railinnovators 20 Klein

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter