Woonstichting Samenwerking

Woonstichting Samenwerking
Woonstichting Samenwerking
Woonstichting Samenwerking Woonstichting Samenwerking Woonstichting Samenwerking
Woonstichting Samenwerking

In verbinding met de stad, de huurders en elkaar

Woningstichting Samenwerking wil een warm thuis voor iedereen bereikbaar maken door een goed, betaalbaar en duurzaam woningaanbod in Vlaardingen te realiseren. De organisatie staat voortdurend in verbinding met haar huurders, met de stad en met elkaar. Het nieuwe interieur weerspiegelt, stimuleert en versterkt deze verbinding en toont het warme en hartelijke karakter van de organisatie. 

Kenmerken

Opdrachtgever

Woningstichting Samenwerking

Aannemer

KLOET

Fotografie

Jan de Vries

Woonstichting Samenwerking Woonstichting Samenwerking Woonstichting Samenwerking Woonstichting Samenwerking Woonstichting Samenwerking Woonstichting Samenwerking
20221110 Jdvf 235 Lr
Van showroom naar ontmoetingsruimte

Voor het kantoor wenste de woningstichting een flexibele ‘activity based’ werkomgeving met moderne voorzieningen en een informele cultuur. Hier gingen een aantal verdiepende sessies aan vooraf om ambitie, vorm, functie en budget in balans te brengen. De focus van het plan kwam te liggen op de riante ontvangstruimte die vroeger dienst deed als showroom voor keukens en badkamers. Deze bood een kans voor een uitnodigend ontmoetingsplein met meerdere functies. We verwijderden hier een diagonale wand en een deel van het verlaagde plafond om de bouwkundige kwaliteit terug te brengen en de connectie tussen het ontmoetingsplein en de kantoren te verbeteren. Door te spelen met verschillende hoogtes, donker en licht, open en gesloten creëerden we de basis voor verschillende sferen en gebruik.

20221110 Jdvf 131 Lr
Karakteristiek paviljoen

Het interieur van het plein wordt gedragen door twee grote ingrepen; het paviljoen en een afsluitbare multifunctionele ruimte, daaromheen bewegen de kantoren. Het paviljoen verwijst naar de iconische Visbank in het historisch centrum van Vlaardingen en faciliteert meerdere vormen van ontmoeting door de combinatie van een grote lunchtafel, keukenfaciliteiten, ontvangstbalie en opslag. Laagdrempelig, vriendelijk en voor iedereen, medewerker, huurder of zakelijke bezoeker, toegankelijk. Om deze gebruikers ook een prettige ruimte te bieden voor overleg, presentaties, workshops, vieringen en andere functies ontwierpen wij een grote multifunctionele ruimte uitgevoerd in glas en naturel eikenhout. De ruimte verbindt zich aan de grote open ruimte door de twee dubbele deuren aan beide zijden die volledig open kunnen.

20221110 Jdvf 263 Lr Kopie
Identiteit tastbaar aanwezig

Overal in het kantoor is de identiteit van Samenwerking tastbaar aanwezig. Wandgrote historische beelden, fotografie, kleurgebruik, folies en een opvallende kroonluchter van hergebruikte lampen vertellen tezamen het verhaal van de woningstichting en zijn sterke Vlaardingse karakter.

Deel dit bericht via:

Email | WhatsApp | LinkedIn | Twitter